Aktuelles - aktualno

Bildausstellung der Kinderarbeiten - Pridni smo risali in ustvarjali

Die erste und zweite Klasse auf der Piste - Na hribu

Der erste Schnee - Prvi sneg

Die Kinder genossen den Schnee in vollen Zügen! Ko pade prvi sneg vsi otroci užovajo prekrasno zimo!

Adventzeit stille Zeit - V Adventu je vse tiho

Der neue Mitschüler - Nov prijatelj naše šole

Täglich besuch die 3. und 1. Klasse unser neuer Klassenkamerad - das Eichhörnchen "Puschl"!

Er holt sich immer seine vorbereitete Jause auf dem Fensterbrett ab - seine Leibspeise: Nüsse!

Vsak dan imamo obisk prebrisane veverice "Puschl"!

Požere orehe in druge dobrote in izgine v sosedno drevo!

Im Moor mit der 3.Klasse

Lehrausgang der 3. klasse ins Finkensteiner Moor mit Frau Dipl.-Ing. Wulz. Spannende Naturrallye bei traumhaftem Herbstwetter!

Klimabündnis und Mobilität - Varstvo okolja se začne z prometom / Workshop

Hopsi Hopper baut mit uns eine Burg - Napad na grad

Zahnfee - Zobna vila

Cross-Country-Lauf - 12.10.2021

Wir gratulieren unserem Siegerteam der VS Finkenstein zu den tollen Ergebnissen beim Cross-Country-Lauf!

Zwei Medaillen und weitere tolle Spitzenplätze!

Čestitamo naši ekipi za sodelovanje pri tekmovanju Cross-Country-Lauf!

Dva na podestu in nešteto dodatnih dobrih rezultatov!

Am 12.10.2021 fanden die Bezirksmeisterschaften im „Cross – Country“ in St. Jakob/Rosental statt. Die Volksschule Finkenstein nahm mit Schülern aller Schulstufen daran teil.  Wir haben uns mit fleißigem Training auf diesen Bewerb vorbereitet. Es war ein sehr erlebnisreicher und erfolgreicher Sporttag. Mit einem Sieg und zwei Podestplätzen im Gepäck konnten wir die Heimreise antreten. Für den Transport zum Bewerb, möchten wir uns recht herzlich bei der Vizebürgermeisterin Frau Michaela Baumgartner bedanken, die uns einen Bus zur Verfügung gestellt hat.

V torek 12.10.2021 je potekalo okrajno prvenstvo v „Cross – Country-ju“ v Šentjakobu v Rožu. Ljudska šola  Bekštanj se je tega tekmovanja udeležila z dijaki vseh šolskih stopenj. S pridnim treningom smo se  pripravljali na ta dogodek. Bil je zelo uspešen in doživet športni dan. Z eno zmago in dvemi mesti na stopničkah smo se zadovoljni  odpeljali domov. Za prevoz na tekmovanje se podžupanji gospi Michaeli Baumgartner, ki nam je dala na razpolago avtobus, prisrčno zahvaljujemo.

Die Polizei hilft uns sicher zur Schule zu kommen - Policija nam pomaga na poti v šolo

Wir sind wieder da! - Znova smo se zagnali v šolsko leto!